En känslokalender

Hej på er!

Hos oss på Snigeln har vi skapat julkänsla för hela slanten! Julgranen har vi pyntat med barnen, juldekorationer och mysiga ljusslingor sitter uppe på avdelningen. Det är bara att komma in kika, barnen är väldigt nöjda med hur granen blev!

Den här veckan har vi börjat titta på en lite annorlunda julkalender från programmet Djuren på Djuris på URplay. Varje dag samlas vi allihopa och tittar. Den här julkalendern kallar vi för känslokalender, då det presenteras en ny känsla varje dag från de olika karaktärerna i programmet. Hittills har vi pratat om arg, ledsen och blyg. Vad är blyg för något? Hur ser du ut när du är arg? Vad kan vi göra om någon är ledsen? Tillsammans reflekterar vi en liten stund efter varje avsnitt.
Vi jobbar även mycket med appen Puffarna där barnen skapar ett ansikte utifrån en specifik känsla. Där får barnen själva tänka efter hur ledsna ögon ser ut, eller hur en glad mun ser ut. Utifrån appen lär vi oss också nya känslor, som lugn, pigg och orolig.

Här är adressen om ni själva vill kika på kalendern med era barn:
https://www.ur.se/system/documents/sources/000/000/158/original/UR_julkalender2020.pdf?1605776069=&utm_source=referal&utm_medium=pdf&utm_campaign=forskolekampanj2021




Populära inlägg