Maskkompisar

Att undersöka och leta efter insekter med olika material är fortfarande ett gemensamt intresse hos snigelbarnen. Denna regniga vecka har vi tittat närmre på maskarna och tagit reda på fakta om dem. Barnen hittade hur mycket maskar som helst, så vi bestämde oss för att göra ett eget mask-bo och låta dem bo inne hos oss ett tag. 

För att maskarna ska trivas riktigt bra behövde vi först lägga i ett lager sand. Efter det behövde vi massor av näringsrik jord och till sist ville maskarna ha blad och äpplebitar som dem kan äta på. Vi har lyssnat på en sång om masken Sigge som mår bra av att äta saker som blad och äppleskruttar, men om man slänger plast i naturen så blir Sigges mage "kass". 

I läroplanen står det att förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla respekt, solidaritet och ansvarstagande samt ett växande intresse för naturvetenskap och hållbar utveckling. 

Nu ska barnen tillsammans ta ansvar för att maskarna ska må bra inne på avdelningen genom att titta till dem, ge dem mat och vara snälla mot dem. Barnen har bestämt att man inte får skrika nära maskarna för då kan dem bli rädda. Det ska bli roligt att följa maskarnas liv och barnens nyfikenhet kring dem. 










Populära inlägg