Projektavslutning

 Idag hade vi en liten avslutning på vårt projekt som tar grund i boken "Var är min syster?". Under läsåret har vi haft bland annat haft boken till grund för vår pedagogiska verksamhet. Under läsåret har vi nuddat vid många olika teman: Päron, Jaget och familjekonstellationer, Luftballong, Regnbåge, Rymdraketer, Odling, Färdmedel, Bygg och konstruktion, Kon för att nämna några. Det har hela tiden varit barnens funderingar och reflektioner som styrt vårt arbete framåt i projektet. 

Idag erbjöds barnen den ständigt återkommande frukten i boken: PÄRON. Efter en stund av reflekterande kom vi fram till massor av saker vi haft funderingar kring under läsåret: 

"Är det viktigt att vinna? Tänk om priset är att äta bajs, vill man vinna då?"

"Hur kommer regnbågen fram?"

"Vad behövs för att saker ska växa?" 
"Kan man odla utan jord?"

"Vad krävs för att saker ska flyga?"

"Vad är en familj?" 

"Vad innebär det att vara rädd?"

"Hur är man en bra kompis?" 

Idag Fanns det lite olika stationer förberedda för barnen. Man kunde skapa sin egen rymdraket, man kunde färglägga en jättestor luftballong, vi lekte 1-2-3 STOP, vi grävde hål i sandlådan för att se om vi kunde komma till Kina, utöver detta fick de barn som ville leka fritt på gården. Under eftermiddagen erbjöds barnen några vatten-challenge vilket var väldigt omtyckt. 










Populära inlägg