Välkomna tillbaka på Kaninen!

 Hej!

Nu glider vi in i en ny spännande och lärorik termin på Kaninen. Vi hoppas att ni och era barn har tagit vara på ledigheten och känner er utvilade inför denna termin.

Denna vecka har vår verksamhet erbjudit era barn massor med olika aktiviteter och  även mycket med lek, bygg och konstruktion. Barnen visar  verkligen glädje till varandra och det uppstår många fina samtal mellan barnen där de utrycker sig att det är roligt att  träffas igen. Vi pedagoger har jobbat under veckan med att få barnen känna sig trygga igen genom att ge varje enskild barn uppmärksamhet och närhet.

Nu när alla barn är tillbaka så har vi jobbat även med värdegrunder där vi använde oss av boken "Stopp min kropp" i syftet att ge barnen förutsättningar och medvetenhet om sin rätt till kroppsliga och personliga integritet. Till boken har vi även kopplat sången "Stopp min kropp "och visat till barnen att de kan skanna själv sången via QR koder när de vill. Genom boken fick barnen veta om egna kroppens värde och på vilket sätt kan man säga eller visa "nej "eller "ja". För barnen innebär det att om de säger stopp eller nej till sina kompisar då ska kompisen inte fortsätta. Vi pratade med barnen vad händer då om någon lyssnar inte och barnen har berättat att dom kan känna sig ledsna, arga eller rädda.

Under denna terminen kommer vi  att fortsätta jobba vidare med vår projektbok "Var är min syster".





Populära inlägg