Nyfikenhets veckor!


Hej och välkomna tillbaka alla från semestern och välkomna alla nya barn till en ny termin.  Vi startar upp med denna och nästa vecka som nyfikenhetsveckor här vi erbjuder olika lärande och spännande och utvecklande aktiviteter. Vi arbetar mycket med att skapa trygghet i vår grupp och använder våra kompisar nyckelpigan och kaninen (i våra kompisböcker) som hjälp. Vi har en kompissång som vi sjunger vid vår samling varje dag.

Vi har läst kompisboken "stop" och gjort varsin stopphand, vi pratar varje dag om att vi är kompisar och slåss och knuffas inte. Vi har även hunnit med att läsa barnkonventionens bok om "lika värde" och pratat om att vi alla ser olika ut och det är bra och okej. Någon har flätor och någon har tofsar, vi får vara som vi är. 

Vi plockade fram vår overhead apparat och provade att trycka och känna på den, några barn tyckte att det var varmt medans andra barn ville fånga ljuset, några var nyfikna på att bilden kom på väggen och den var stoor. Slutligen fick vi fram en ny kompis som vi inte känner och inte vet vad hen heter. Vi har använt olika redskap och tekniker ( målat med olika färger, fönsterskrapa och penslar, klistrat naturmaterial), för att hjälpa vår nya kompis få färg på sig. 

Vi har provat på instrumentet trumman denna vecka till vår namnsång och kommer att erbjuda fler och olika instrument framöver.

Vi avslutar denna vecka med att gå på pride parad till torget där vi tillsammans med andra förskolor i Oxie har sjungit och dansat tillsammans. 



Populära inlägg