Ett tag sen

 Hej!

I vårt regniga väder är det full aktivitet på gården, vatten är så spännande med många olika aktiviteter. Allra först måste vi hitta de stora vattensamlingarna, ibland hittar man nya vägar men det krävs lite klurighet att nå fram till vattnet. Fylla, ösa, flytta över, dela med sig och använda i sina byggen är några av aktiviteterna som sker. Mycket samspel och kommunikation i leken där alla har sin roll. Mycket spännande att se hur barnen planerar och fokuserat hjälper varandra för att nå sina mål att få vatten.

Läroplanen säger att vi ska skapa förståelse för rum, tid och form och grundläggande egenskaper hos mängder, mönster, antal, ordning, tal, mätning och förändring, samt att resonera matematiskt om detta.

                                                                                                                                               Lpfö18  



Vi fick material av våra byggare på gården och barnen började genast att springa upp på backen och rulla ner, full aktivitet i backen.

Vi har läst Alfons bollar med siffror och intresset fastnade på Alfons linbana som han bygger, så nu är vi i full fart med att bygga en egen linbana, diskussionerna går varma om hur många vagnar vi ska ha i vår linbana och vilken som ska komma först, på andra plats och vilken som ska vara sist i ledet.

   


För några dagar sen hade vi ett helt annat väder här på gården och då var vi ute med våra pulkor och åkte i alla backar vi kunde hitta.






Detta är ett litet urplock på vad som händer här på Kaninen
Vi ses!







Populära inlägg