Pyjamasparty på Ekorren !!

 Äntligen var det dags för vårt pyjamasparty!

På ett morgonmöte tillsammans med barnen diskuterade vi hur man gör på pyjamasparty. 
"man berättar spökhistorier"
"Man kollar på film"
"man har pyjamas på sig hela tiden"
"Man äter pasta"

Idag delades Ekorrarna in i tre grupper för att ha olika aktiviteter. De aktiviteter som erbjöds idag var kuddkrig, film med popcorn och bowling. I varje grupp gick en vuxen med som stöd. På lunchen hade Ekorrarna önskat korv och pasta till lunch och till mellanmål fick vi pannkakor med sylt. 

Var några av kommentarerna. När vi planerade detta party lät vi barnens röster styra utformningen av det. Stationerna har skapats för att ge barnen en lustfylld upplevelse. På vilan lyssnade vi till en lite läskig saga om Lillebror Kanin och Godistrollet, fråga gärna era barn om denna berättelse. 

Filmen vi såg var "Alfons Åberg - vem spökar?". Alfons är rädd för spöke och tror att dem finns överallt. Men hans pappa lär honom en ramsa som gör att han ser att där faktiskt inte finns några spöken. Ramsan gick såhär: "Stick du stygga spöke, för du finns inte". Detta hjälpte Alfons att bli modig och våga titta ordentligt och inse att det inte var ett riktigt spöke. 

Kuddkriget var en balansbräda som barnen skulle slå ner varandra ifrån med hjälp av kuddar. Väldigt populärt! 

Bowlingen var PET-flaskor fyllda med lite vatten. Med hjälp av en boll skulle de försöka få ner flaskorna. Detta var lite klurigt. 

strax innan maten erbjöd vi också barnen att dansa lite "just dance"

När vi hade möte och diskuterade kring dagen reflekterade barnen. De fick visa med tumme upp eller ner om hur dagen varit. Detta var deras reflektioner. 

Jag har dansat jättebra
Kuddkrig var kul
Att vi fick popcorn
Att titta på film
Bowlingen
Det var gott att äta popcorn
Allting
Jag gillar att ha pyjamasparty med dig
Roligt att spela bowling


Jag blev yr av kuddkriget
När jag bråkade med ****

















Populära inlägg