Högläsning "Var inte rädd lilla krabban"

 Hej!

Idag har vi läst en bok om krabban som är rädd för havets vågor. Innan vi började läsa boken fick barnen ställa sina hypoteser om vad boken kommer att handla utifrån bokens omslag. Barnen sa :"att krabban ska simma". När vi läste klart boken så har "frågeapan" kommit på  besök i rummet och ställt några frågor till barnen om boken. Barnen vet att frågeapan är mycket nyfiken och tycker om att ställa olika frågor som exempelvis: Vad händer i boken? Varför? Vem är med i boken? Hur ser de ut? När händer det? osv. Barnen upptäckte även  nya ord i boken som klipporna, slippriga sjögräset och uppmärksammade att vatten låter på  olika sätt när krabborna går in i vattnet. I början var det plask-plums ,slafs-slafs, men när vågorna kom lät det  Whoosh. Barnen sa att  lilla krabban är rädd för att vågor låter högt och att krabban tycker inte om den ljud. Efter läsningen fick barnen rita någonting från boken och det kom ut många fina teckningar där barnen fick berätta om det som de har ritat.





Vi reflekterade också med barnen om olika ljud och hur det påverkar oss och barnen  kom fram att vi kan bli rädda om någon skriker och att vi mår inte bra när det är högljudd då våra öron kan skadas.

Under veckan hade vi också skapande aktiviteter med vatten färger där barnen fick  skapa tillsammans  på ett stort papper. Det kom ut en jättefin konstverk som barnen är stolta över.



Populära inlägg