Lyssna och kom överens

Välkommen till en ny termin och god fortsättning!

Vi började veckan med att läsa några nya sidor ur "Kurran och Pigan räddar en liten". Vi får då veta att larven är hungrig och vill äta blad men inte vilka som helst, utan de ska vara taggiga gröna löv. Vi pratade om hur viktigt det är att äta bra mat för då växer man och blir stor precis som larven gör i boken.

Vi fortsatte också att läsa ur våra kompisböcker. Vi läste "lyssna och kom överens" där fokus i boken ligger på att man lyssnar på ett bra sätt, dvs noga till vad andra säger, diskuterar och sedan kommer överens. I boken ville inte barnen på förskolan städa så då kom de överens att de skulle ha städuppdrag och fick varsitt kort med bilder på platser och saker som behövdes städas. Barnen tyckte att detta lät kul så vi har gjort på samma sätt på nyckelpigan och detta blev en kul aktivitet hos barnen. 

Vi pratade om bokens framsida samt vad vi har lärt oss av boken. Vi frågade vad barnen ser på bilden och de sa att "kaninen och igelkotten tar varandra i handen, de gillar varandra. De lyssnar på varandra och är glada". Vi frågade också hur man lyssnar på ett bra sätt och vi fick då till svar att "man tramsar inte, inte skrika. Man ska vara tyst och lyssna med sina öron".


I veckan har vi också besökt Kurran och Pigans stubbe. Vi plockade gröna löv så att vi kunde mata larven. Barnen tyckte att det var roligt att träffa sina nya kompisar igen och de visade vägen till stubben.





Populära inlägg