Veckans nytt på Kaninen

 

Denna veckan har avdelningen kaninen fortsatt arbeta i projektboken där barngruppen har fördjupats i sig bilderna genom att beskriva hur  kurrans och pigans stubbe ser ut på insidan.  I samband med det har barnen använt fantasin för att beskriva sina egna rum som de sedan illustrerade. Barnen tyckte att det var roligt att rita och beskriva sina rum för både sina kompisar och pedagoger.  I sina beskrivningar  har  barngruppen använt sig av  propositioner för att beskriva föremålens placering tex. bredvid, under, i, etc. I samband som barnen beskrev sina rum lyfte de upp hur stökigt kurran och pigans rum är. Detta har lett att vi tillsammans med barnen har  diskuterat kring begreppet vårda samt lyft frågan: hur vårdar man sina miljöer?

Barnen har uttryckt många fina tankar gällande vårdandet av miljön som de sedan återkopplade till kurran och Pigans stökiga stubbe.  

"Enligt förskolans läroplan(18) ska förskolan ge varje barn förutsättningar att utveckla ett nyanserat talspråk, ordförråd samt förmåga att leka  med ord, berätta,  uttrycka tankar , ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och skilda syften"

Vi har bland annat haft skapande aktiviteter utifrån barnens önskemål, där de skapade glittrigt  lera i två olika färger som är rosa och grön. Sedan använde barnen sin fantasi för att göra fina skapelse tex chokladbollar med kokos på.





Vi har även haft utomhuspedagogik i form av rörelselekar  där barnen har tränat på grovmotorik, samarbete, konfliktlösning etc. Barnen har passat på att åka pulka och leka i snön.


Trevlig helg önskar personalen. 




Populära inlägg