Spännande och aktivitetsrik vecka på Kaninen

 Hej och välkomna tillbaka till en ny termin på Kaninen !

Under denna vecka har vi återkommit till projektboken om Kurran och Pigan och läst nya sidor i boken. Barnen tyckte att det var rolig att följa det som händer med larven Dodo och de tyckte att Kurran och Piggan är jättesnälla när de tar så väl hand om larven.

Vi ha även jobbat med matematik med barnen och använd olika typ av mönster, storlekar och form för att främja barnens förmåga till logisk tänkande samt utveckla förmåga att se samband och följa logiska upprepningar. Detta är också första steget till programmering med robotarna Bee-Bot och Blue-Bot som vi kommer att introducera för barnen så småningom. Barnen har även ritat av en bild med olika mönster med knappar och de var mycket engagerade och tyckte att det var roligt.




När det gäller uteverksamheten så har barnen utforskat och experimenterat med is och snö. Barnen har krossat is i små bitar för att se om den kommer att smälta eller inte. Barnens hypotes var att isen smälter när den krossas och när det är varmt. Vi fortsätter att experimentera med is och ska utforska vidare vad som händer med is när vi häller salt på?

Barnen har även målat på snön och på ett kreativt och lätt sätt använt annat material och större ytor för att skapa och utrycka sig.





Sist men inte minst leker och utforskar barnen med nytt material på avdelningen som ljusbord, lysande klossar i olika former.

Vi önskar er en trevligt helg!


Populära inlägg