Kossan är en pilot!

Vi har under veckan pratat om flygplan. Vi har diskuterar likheter med fåglar och vi har kommit fram till att de båda har vingar. Skillnaden är att fåglarna flaxar med sina vingar för att ta sig fram men flygplanen har vingarna till att styra med. I slutändan behöver flygplan motorer för att kunna flyga.

Vi har läst en faktabok om flygplan och vi har lärt oss om incheckningsdiskar, passkontroll, säkerhetskontroll, cockpit och flygledartornet. Vi har också pratat om hur planet lyfter och landar och hur det håller sig kvar i luften.

Vi har även läst en bok om "Busiga Bebbens flygplan". Vi kom in på vad som är äkta och manipulerat. Barnen förstod att busiga bebbens flygplan som var gjort utav en trälåda inte kunde få henne att flyga, utan vi antar att hon fantiserade eller drömde. Vi har även närmat oss detta med att ha ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt med hjälp av green screen. Barnen berättade att vi flygde! Vi flygde på stolen. På filmen var vi uppe i himlen. Vi tog foto och sedan rörde jag armarna, när jag satt på stolen. 

Vi har vikt egna pappersflygplan. Jag har gjort ett flygplan. Den kan flyga, den har vingar. Kon kör flygplanet, kossan är en pilot!


Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik (Lpfö18)

Populära inlägg