Äventyr i naturen

 Hej!

  Barnen har varit med på en spännande och lärorikt besök i skogen. Eftersom vi har pratat om att Kurran och Pigan bor i en stubbe i skogen så ville barnen leta upp de. Barnen gick tyst in i skogen och lyssnade på alla ljud som hördes omkring. De hörde fåglar som kvittrade,vinden som blåste och deras steg på gräset. De upptäckte några håll i trädet och trodde att där bor Kurran och Pigan. Barnen visade intresse också för  olika växter som svampar,nypon bär samt massa bruna,gula,röda löv som låg på marken.Barnen sa att det är mat till andra djur i skogen. En tjock och lång gren låg nedbruten på marken och barnen tyckte att det var Bävern som har gjort det. Innan vi gick tillbaka samtalade vi med barnen om skogen och vi frågade barnen om vilka andra djur som kan finnas i skogen mer och barnen sa att igelkottar bor också här, men att de är rädda för oss och vill inte visa sig nu.

Vi kommer att fortsätta besöka vår lilla skog varje vecka för att se vad som händer i skogen,finns det svampar och nypon kvar?Kommer Kurran och Pigan att visa sig för barnen? Hörs andra ljud i skogen nästa gång?Finns den stora grenen kvar? Vem äter löv som ligger på marken?

"Utbildningen ska ta tillvara barnens egna erfarenheter, behov och det de visar intresse för. Men barnen ska också kontinuerligt utmanas vidare utifrån läroplanen genom att inspireras till nya upptäckter och kunskaper. Förskolan ska bidra till kontinuitet och progression i barnens utveckling och lärande samt förbereda för fortsatt utbildning." Lpfö 18



Populära inlägg