Skogsmiljö

Hej! 

Idag fick barnen fortsätta med skapandet av vår bokhylla till vårt naturmaterial, igår målades det färdigt till väggar och tak. Barnen målade även ett rum svart, som natten! Läskigt sa någon, och någon pratade om att spöken kommer på natten... 
Idag hjälptes barnen åt att sätta upp allt i hyllan, och lägga in allt naturmaterial. Sen rullades hyllan in i vårt stora byggrum där barnen möttes av en projicerad skogsmiljö, samt djur, stubbar och annat material som barnen kunde använda i sin lek. 
Det blev en fantasifull lek, med många härliga samtal och reflektioner. Barnen samtalade om djuren som bor i skogen - lejon sa något barn, men även vargar, älgar och ekorrar. De samtalade även kring stubbarnas funktion i skogen, så barnen testade att sitta på dem, hoppa från dem, sova på dem.

Just nu har vi även fångat upp ett intresse hos barngruppen gällande djurens bajs, utifrån boken "Vem går här" där en hund sniffar upp spår av olika djur, och spår av deras bajs. Därför blev det också en del samtal om bajs under aktiviteten: vem kan bajsa i skogen, hur ser bajset ut?
Djurens bajs kommer vi faktiskt att spinna vidare på under veckan, gå på "bajs jakt" tillexempel!

Här kommer ett litet citat från vår läroplan:

"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära"

Ha en fin fortsatt vecka önskar Snigeln!







Populära inlägg