En reflekterande "uppe vila"

 Hej på er!


Under veckan har vi haft en spännande "uppe vila" uppe på torget! Då vi har gjort i ordning vår miljö uppe på torget utifrån vårt projekt med Kurran och Pigan, gick några barn tillsammans med Linnéa och Lydia upp och tittade vad som hade hänt. Till vår förtjusning fick vi på scenen se en picknickfilt, med en massa gott som Kurran och Pigan tycker om att äta och dricka: bladlös juice, apelsinjuice, ekollon, lite blad. Vi tog med oss boken upp och samtidigt som barnen utforskade picknicken tillsammans, så läste Linnéa fyra sidor. 

Barnen hade väldigt härliga och roliga tankar om det vi läste om. Vi reflekterade över vem det var som var ledsen i skogen. "Bebis varg" eller "Storebror varg", men det var ju en liten larv såg barnen sen. Varför är larven ledsen då? Jo, barnen berättade att stora svarta fåglar biter och äter på masken, det gör ju ont! "Aj aj aj" sa ett av barnen. Hur kan vi då göra larven glad? Barnen föreslog att vi kunde laga honom igen för då skulle han bli glad, eller så kunde vi krama larven, eller äta upp den? 

Vi samtalade även om vad barnen tror kommer att hända härnäst i boken. Barnen tror att larven kommer fortsätta att sova, eller så kommer larven springa lååångt bort, eller krypa iväg. 
Många spännande tankar från barnen, vi får helt enkelt se vad som kommer att hända nästa gång vi läser boken igen. 


Trevlig helg önskar vi från Snigeln!





Populära inlägg