Jag är rädd!

Detta är sista veckan som vi kommer att prata om känslor. Vi kommer att fortsätta med värdegrunden men istället lägga fokus på att vara en bra kompis, speciellt i leken. I läroplanen för förskolan (Lpfö 18) står det hur viktig leken är för barnen. "I lek får barnen möjlighet att imitera, fantisera och bearbeta intryck. På så sätt kan de bilda sig en uppfattning om sig själva och andra människor." 

Denna vecka har vi pratat om att vara rädd. Vi läste en ny bok om Fabian (se förra blogginlägget), "Varför är Fabian rädd" av Mette Honoré, där han är rädd vid läggdags och oroar sig för att där ska vara något under sängen. Vi pratade om våra rädslor, vissa av barnen sa spöken medan andra tyckte att ormar var läskiga. 

Vi spelade forumteater med våra nya kompisar, Kaninen och Igelkotten (kända från de tio små kompisböckerna). Kaninen lekte med en boll när Igelkotten kommer och skrämmer honom. Kaninen blir rädd och börjar gråta. Vi pratade med barnen om vad Igelkotten gjorde för fel, de tyckte att han gjorde fel när han skrämde Kaninen och knuffade till honom. Vad ska Igelkotten göra för att få Kaninen på bättre humör? Barnen tyckte att han skulle säga förlåt och ge honom en kram.







Populära inlägg