Snigeln skapar "natur rum"

Hej på er!

Den här veckan har barnen börjat att skapa våra "natur rum" i en av våra många bokhyllor! Igår började dem med att "tapetsera" golv och väggar med naturens färger (gul, brun, orange och röd). När barnen ordnade med målningen satte Marie på klassisk musik för att tillföra en annan typ av koncentration till gruppen. Barnen utbrast "musik!", och vi upplevde att barngruppen tyckte det var spännande med en annan typ av musikgenre - när det kom en lite mer dramatisk del i låten stannade barnen upp och lyssnade innan de fortsatte att måla. 
Idag fortsatte barnen med natur rummen och la dit kottar och pinnar som vi redan målat. Tanken med de små natur rummen är att få natur materialet mer levande för barngruppen, och erbjuda annat material som man kan leka och utveckla sin fantasi med. Vi får se när Kurran och Pigan bestämmer sig för att flytta in.. 


Har ni förresten hört om när Kurran kom och letade efter sina nötter och små "hattar" igår under mellanmålet?? Vilken tur att vi hade en påse med ekollon och "hattar" till henne, som vi hittat under vår utflykt för någon vecka sen. Kurran tackade så mycket och undrade också om hon fick ta med lite blad till hennes bästa vän Pigan, som låg hemma och sov. Barnen svarade hjälpsamt ja, och vinkade sedan hejdå till Kurran som promenerade vidare.






Populära inlägg