Onsdagsaktiviteter!

 Hej från Snigeln!


Idag valde vi att dela upp barnen i två grupper, där ena gruppen var ute och utforskade vår närmiljö och den andra gruppen jobbade vidare på vår skapande process med vårt insamlade naturmaterial. 
De barn som utforskade vår närmiljö såg många spännande saker som nybyggen, lastbilar, stora vattenpölar, nypon och "smälle bär". I vanlig ordning tog barnen med sig sina fynd tillbaka till förskolan, och "smälle bären" la vi ner på marken och barnen hoppade och trampade - tyvärr blev det inga ordentliga smällar som vi hoppats på.. Ljuden kunde barnen säga högt ändå när de trampade på bären - PANG! Och roligt tyckte barnen att det var, vilket såklart är det viktigaste! 

De barn som stannade kvar på Snigeln gick in i ateljén där vi samtalade vidare om materialet vi plockat på oss under våra natur- och skogspromenader, vi samtalade även vidare om hösten och höstens färger och barnen fick välja vilka färger de ville ha, det blandades och målades och utforskades med händer och med penslar. Tack vare barnen fick kottar och pinnar ett livligare och härligare utseende, och lövtrycken på papper blev en succé! Tanken med allt skapande vi haft för oss, är att vi tillsammans ska skapa "olika rum" i en bokhylla som vi kan ha på avdelningen. Syftet blir att göra materialet som vi samlat in och skapat med, mer levande för barnen och för att (såklart) skapa ett hem, eller flera hem, åt våra kära nya vänner Kurran och Pigan! 

Just nu lägger vi mycket fokus på de estetiska uttrycksformerna - och här kommer ett litet utdrag ur vår kära läroplan som kanske kan vara kul för er att ta del av:

"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans." 











Populära inlägg