Bajs och Blue-bots

Denna vecka har vi lekt med "blue-bots". Det är en robot som man kan programmera. Vi började med lite enkla övningar där roboten gick rakt fram, men med tiden ska de få utforska roboten och även få lära sig hur de kan följa en snitslad bana där man får styra roboten bl.a. åt sidan och bakåt.

Ur läroplanen Lpfö18 "förskolan ska ge varje barn förutsättning att utveckla förmåga att upptäcka och utforska teknik i vardagen"



Här följer barnens reflektioner:

"Vi tryckte på knapparna och då gick den till Kurran och Pigan. Vi räknade hur många steg roboten skulle gå. De var roliga och vi vill göra det igen. 


Vi har även läst "äntligen bajs" av Camilla Lundsten. Vi kom då in på hur vi människor gör när vi kissar och bajsar. Barnen menade att vissa har blöja, andra använder pottan eller toalett. Vi pratade även om att vi människor sitter ner och bajsar medan djuren står upp eller rent av flyger när de bajsar. Vi har även pratat om att när vi äter så behöver maten komma ut igen och att den då vandrar ner genom våra tarmar och sedan bajsar vi ut maten.

Populära inlägg