Snigeln testar vidare...

Hej!

Idag började vi dagen med en liten fruktsamling, och när barnen åt sin banan läste vi en saga som heter "Alla tre har fruktstund" som konkret visar på rättvisa och att dela med sig.


Efter vår sagoläsning gick vi ut i solen, och sprang ju givetvis ut till mjölkkartongerna för att se vad som hänt under natten! Barnen var snabba på att se att det blivit is, och Linnea hämtade sax för att klippa ur isblocken från kartongerna. Det var spännande att se hur blocken såg olika ut och att det fanns kvar rinnande vatten i blocken som inte hunnit frysa än, trots kylan under natten. Barnen började genast att utforska dem genom att kasta dem, smaka på dem, åka rutschkana med dem, rita med dem och även lägga dem i stuprören vi har på gården, många spännande lekar! Barnen märkte också att isen var ganska hal att hålla i med vantarna men hjälptes åt att lyfta upp dem till varandra. Nästa gång vill vi testa och hälla färg och glitter i vattnet innan det fryser!





Eftersom barnen tyckte att isen smakade gott, håller vi nu på med ytterligare ett experiment för att se varför vi egentligen inte ska slicka på isen, eller äta snö. Vi tog två hinkar, grävde i snö i den ena och la våra isblock i den andra. Vi pratade lite om vad barnen tror kommer att hända där inne i värmen och gissade rätt direkt, att isen och snön kommer att smälta för att det är varmare inne än ute. Syftet med experimentet blir att se om vattnet är rent (även om isen är genomskinlig och snön inte ser smutsig ut). 

Populära inlägg