V6: Matematik, språk och skapande vecka!

 Denna veckan har kaninen läst i kurran och Pigan, skapat larven i olika storlekar vilket barnen tyckte var roligt. När vi läste i projektboken uppmärksammade barnen larvens storlek och lärt sig att böja ord i positiv, komparativ och superlativ, tex kort kortare, kortaste, lång längre längst etc. Barnen har illustrerat  samt modulerat med lera de olika storlekar på larven dodo utifrån sina egna önskemål. "Förskolan ska ge varje barn förutsättningen  att utveckla förmågan att använda och förstå begrepp, se sambandet och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld".



 I och med att larven dodo använder sig av mätlinjal för att mäta sig,  har barnen också fått olika mätinstrumenten tex linjal och måttband för att mäta sig själva, kompisarna samt sina konstruktioner. För att barnen skulle lära sig mäta rätt har vi ställt dem undersökningsfrågor tex. Var från måttbandet ska man börja  mäta? varför är det viktigt att mätningen börjar från noll och inte från 100? Barnen har delat med sig av bra hypoteser samt reflektiva tankar som visar deras förståelse för mätinstrumenten. Barnen har tyckt att det är roligt att mäta sig själva, kompisarna, sina konstruktioner samt andra saker på avdelningen.

"Förskolan ska ge varje enskilt barn möjligheten att utveckla, förmågan att använda matematik för att undersöka, reflektera över och pröva olika lösningar av egna och andras problemställningar." 

"Förskolan ska ge varje enskilt barn grundläggande egenskaper hos mängder, mönster, antal, ordning, tal, mätning och förändring(lpfö18)"




I sina konstruktioner har barnen använt sig av olika  material och projektorn för att skapa olika dynamiker i sina konstruktioner vilket de tycker är väldigt roligt.  




"Förskolan ska ge varje enskilt barn möjligheten att utveckla förmågan att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika material, tekniker och redskap"

 I och med att det är alla hjärtan dag på söndag har barnen skapat  fina kort till sina föräldrar.


Vi har även haft utomhuspedagogik i form av rörelselekar tex.  jympa, dans, samarbetslekar, målat på snön samt avslutat veckan med sagoåterberättande. 

Trevlig helg önskar personalen på Kaninen!






Populära inlägg