Veckan nytt på Kaninen

 Denna veckan har  barngruppen reflekterat över gjorda aktiviteter som har erbjudits samt  arbetat med ljudnivån på avdelningen i form av ljudvågor. Eftersom att barngruppen har anmärkt att vi behöver arbeta med ljudnivån på avdelningen så har barnen blivit intresserad av hur ljudnivåerna påverkar vår hörsel samt hälsa. Vi har tillsammans med barnen testat att hitta ljud och dämpa ljud med hjälp av olika material.



 I och med att vi arbetat med begreppet "vårda" har vi kunnat återkoppla det till  ämnet fysik ljudvågor.  "Förskolan ska ge varje barn förutsättningen att utveckla förmågan  att ansvar för sina egna handlingar och miljön i förskolan. Samt ska "förskolan ge varje barn förutsättningen att utveckla intresse och förmågan att utrycka sina tankar samt åsikter så att de kan påverka sin egen situation". 


Vi har även haft utomhuspedagogik där barnen har åkt pulka, målat på snön och med snö, byggt snö gubbar, rullat bollar av snö. Veckan har avslutats med ett besök från Kurran och Pigan som spelade teater och dansade med barnen.









Trevlig helg önskar personalen på Kaninen !

Populära inlägg