Småkockarna

 På Ekorren försöker vi utveckla verksamheten på bästa sätt efter barnens intresse. Detta gör vi för att utveckla deras inflytande i deras vardag. Deras nyfikenhet på mat och skapande av mat har vi tagit till vara på och skapat "småkockarna". Vårt mål är ett en dag i veckan samarbeta med köket för att skapa något ätbart till resterande i gruppen. Förra veckan använde vi våra trädgårdsäpplen och gjorde en äppelpaj och denna veckan gjordes det grönsaksfat med persiljedipp från vår egenodlade persilja. 

Genom att låta barnen vara med och skapa hoppas vi kunna öka barnens intresse för mat och våga prova nytt. Barnen utvecklar inte bara sin matematiska förmåga genom att mäta, blanda och följa recept. Utan de lär sig också att hålla en ekologiskt förhållningssätt till vår mat. Läroplanen skriver att när fysisk aktivitet, näringsrika måltider och hälsosamma livsstil är en naturlig del av barnens dag kan utbildningen bidra till att barnen förstår hur detta påverkar hälsa och välbefinnande. Utbildningen ska också ge varje barn möjlighet att utforska, ställa frågor och samtala om företeelser och samband i vår omvärld och på så sätt utmana och stimulera deras intresse för hälsa och välbefinnande samt för hållbar utveckling. Vi har som sikte att använda så mycket som möjligt det vi odlar själva och försöka skapa en medvetenhet att skapa av vad som finns tillgängligt. 












Populära inlägg