Värdegrundsarbete,lek och skapande aktiviteter på Kaninen

 Hej igen!

Vi välkomnar alla till en ny termin på Kaninen. Under de två veckor som har gått har vi skolat in tre nya barn, och välkomnat fyra barn från nyckelpigan. Nästa veckan kommer vi att skola in ytterligare tre nya kompisar till Kaninens avdelning. Vi har lagt stort fokus på värdegrundsarbetet under de två veckor och arbetat med tio kompisböcker. Barnen fick lyssna, samtala och komma med egna förslag om hur det är att vara en bra kompis, samt hur ska vi lösa konflikter, visa  sina känslor och samarbeta. I samband med det så har barnet prövat på olika sammarbetsövningar, bland annat samarbeta  med fallskärm där de fick hjälpas åt att hålla i fallskärmen och se till att bollen inte kommer utanför skärmen. 



Barnen var delaktiga och samarbetade även när de byggde hinderbana som de sedan använde till  olika rörelser. De fick även träna på att vänta på sin tur och visa hänsyn till andra kompisar.




I samband med att vi har läst kompisböcker "Visa dina känslor" och" Säg stopp" så fick barnen också använda sig  av olika bilder  som visar olika känslor. Varje barn fick också göra sin handavtryck som visar stopp som barnen kan använda sig av när de behöver säga nej och stopp i visa situationer.




Vi har även erbjudit barnen skapande aktiviteter som  att måla med vatten färg på ett stort papper och även där fick barnen samarbeta och turas om. Utöver det fick barnen utrycka sig genom att skapa i lera och denna gången fick barnen bekanta sig med en svart lera med blå glitter, Barnens fantasi och kreativitets förmågor kom fram i riklig flöde och det blev många fina fantasifulla verk.


  

Populära inlägg