Välkomna tillbaka från semestern

 Välkomna tillbaka från semester alla barn och föräldrar. Nu har vi sagt hejdå till blivande skolbarn och sagt hej till nya förskolebarn och det är dags att kicka igång denna terminen. 

Under förra veckan hade vi mjukstart där endast ett fåtal barn var tillbaka. Då passade vi på att besöka lekplatser, skola in våra nya kompisar och förbereda det sista inför denna kommande vecka. 

Förra veckan bjöd på blandade aktiviteter. Vi hade en gemensam samling i sandlådan på framsidan. Denna är rund vilket skapade en trevlig vi-känsla då alla kunde se varandra. Barnen fick också utveckla sin fantasi tillsammans med de yngre barnen. Det byggdes sandslott, lektes med vatten, lektes med dockor, skapade cafe för att nämna några aktiviteter. 






Igår (måndag) läste vi boken under förmiddagen om när Pettsson och Findus tältar. Pettsson berättade om hur det är att vandra i fjällen och att tälta. 

Vad  betyder ordet vandra? "att gå långt och sen tälta" 

Hönorna ville följa med o tälta men det tyckte inte Pettsson var en bra ide. Det slutade med att tältet slogs upp i deras trädgård. Findus tyckte det var lite läskigt att vara kvar i tältet ensam. 

Utdrag ur boken:
"Det var spännande att ligga i tält. Det är ett speciellt ljus inne i ett tält och ett speciellt mörker, det var nästan mörkt nu. Ljudet var annorlunda också, han (Findus) hörde det svaga prasslet från träden nästan lika tydligt som utomhus, men ändå på ett annat sätt. Både tydligare och mer dämpat på en gång. Ja, han hörde faktiskt ännu tydligare varje litet knäpp och ses. Eftersom han inte kunde se det ansträngde han sig dubbelt så mycket för att komma underfund md vad det var för ljud. Hur mycket han än tittade på tältduken och hur mycket han än lyssnade var han ändå inte säker på vad han hörde.."

Under avslappningen så valde vi att också tälta, fast inne. Det fanns kojor att sätta över borden. Mycket fnitter och bus inne i tälten av nästan ingen kopplade av, men mysigt var det :) 



Med dagens regn blev uteaktiviteterna för barnen ganska självklara - VATTENLEK! Regnkläder, stövlar, hinkar, spadar, ösande oh hällande. Vilka kreativa barn som på många olika sätt tog till vara på vattnet. För dem som inte ville leka med vatten erbjöds pärlor samt ritande. 










Populära inlägg