Vem är rädd?


Vi har pratat mer om känslan rädd. Vi har tittat på det pedagogiska programmet "Djuren på djuris". Avsnittet handlade om att våga säga nej om vi är rädda för något. I programmet var karaktären rädd för höjder men på grund av grupptrycket vågade han inte säga nej utan gick med på att klättra uppför ett högt kuddberg. 

Förra veckan kom vi in lite på hur det kan kännas när vi är rädda. Vi pratade vidare om detta och barnen sa nu att när jag är rädd skakar jag i kroppen. Det gör ont, eller killas i magen. Mitt hjärta slår snabbt.

Vi gjorde en dramatisering med Kanin och Igelkott.


Igelkott är rädd för hundar. Han tycker inte om när de skäller och hoppar. 

Pedagogerna frågade barnen:

Hur kan Kanin hjälpa Igelkott så att han inte behöver vara så rädd?




Ett förslag som barnen hade var att Kanin kan krama Igelkott. Barnen menar att Igelkott blir glad och känner sig inte lika rädd.








Ett annat förslag vara att Igelkott kan ge godis till hunden så att de blir kompisar. Han kan också kasta boll med hunden. Barnen menar att om de blir kompisar så behöver inte Igelkott vara rädd längre.



Läroplanen för förskolan - Lpfö18

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att lyssna på och reflektera över andras uppfattningar samt att reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar

Populära inlägg