Ekorren - Vi besöker Bobs skog

 Förra veckan gick vi till skogen. Där skulle vi utforska miljön som vår kompis Bob bor i. Bob hade sedan skrivit ett brev till oss och ville också berätta om något som han råkade ut för en gång i skogen med sin kompis Elvin. Stunden började med att vi satte oss tillsammans och fick höra om hur han gick vilse. Elvin är Ekorrens kompis som är en grävling som också bor i skogen. 

För att vi ska knyta ihop värdegrundsarbete i vårt projekt väljer vi att låta Bob berätta om olika saker han varit med om, för att skapa diskussioner bland barnen. Detta också för att barnen ska kunna relatera till dessa och ta med sig i sin lek och i vardagen på förskolan. I detta fallet handlade det om att inte göra något som är fel bara för att kompisen vill. Målet är att skapa en styrka i barnen att säga nej till saker som de inte vill, och att sedan veta att man kan vara kompisar ändå. 

I skogen tyckte barnen sig hitta spår av roboten, det är ju nämligen samma skog som roboten finns i. Barnen tyckte sig höra en klocka som de trodde tillhörde roboten. Barnen fick leka en stund med uppdrag som bland annat att hitta en pinne lika stor som deras fot eller hitta längre och fler av något. Efter en stund ville barnen gå vidare till lekplatsen vi gick förbi tidigare. Där stannade vi och åt lunch. Korv med bröd och våra egenbakade muffins, smaskens tyckte vi!  Vi lekte där en lång stund innan vi vandrade hemåt igen. 

Nedan kommer massor med bilder som barnen tagit av det som intresserat dem. 









































Populära inlägg