Halloween aktiviteter på Kaninen

 Hej!

Utifrån kommande halloween firande så har vi uppmärksammat det i barngruppen genom att vi har pratat om olika traditioner. Vi frågade barnen vad är en tradition? Barnen svarade:  "att vi firar något". Vi pratade vidare med barnen om vad vi firar under  hösten. Barnen viste att det var halloween och att då kan vi klä ut oss och gå ut och leka bus eller godis. Vidare berättade vi att vi även kan dekorera  med pumpor och ljus utanför våra dörrar.

Idag på samlingen fortsatte vi att prata om halloween och tog fram en stor pumpa. Vi började ställa frågor till barnen och frågade vad är en pumpa för någonting? Barnens hypotes var det att det är en stor grönsak som är orange och att det är lätt att skära i pumpan. Efter det fick barnen välja mellan två aktiviteter  och i en grupp fick barnen göra sin egen pumpa med hjälp av ett delad äpple avtryck och potatis avtryck. Under processen gång pratade vi om färger som tillhör halloween. I andra gruppen fick barnen pärla en pumpa utifrån en  mall och fick utmanas i matematiska förmågor  genom att räkna antal pärlor, bedöma olika positioner som första rad, andra rad osv.

När vi reflekterade med barnen idag om vad  de har lärt sig så  barnens ord lyder  så här: "Pumpan har gått i sönder för att den börjar bli gammal". "Vi har gjort pumpor som är runda och har orange färg". "Därför att det är halloween".










Populära inlägg