Ekorren - brev från BOB och muffinsbak på torget

Idag fick vi brev av BOB. I brevet stod det att Bob ville erbjuda oss ett äventyr. Han ville visa oss skogen som han kommer ifrån. Vilken dag skulle vi gå på? Bob hade fixat väderrapporten för veckan. Vi tittade på den och insåg att fredag nog skulle bli den bästa dagen, då det var den enda dagen som inte lovade regn. I brevet fanns också en karta över hur vi hittar till skogen - SPÄNNANDE!

På Ekorren har vi idag gjort en gruppindelning på två. I den ena gruppen finns barnen som är födda 2017 och i andra gruppen är resterande barn. De barn som är födda 2017 döpte sin nya grupp till Storgruppen och idag bakade vi muffins på torget. Dessa ska vi ta med oss på fredag när vi går på utflykt. De barn som inte var på torget utforskade vår utemiljö.

Genom att med bildstöd visa med projektorn hur man skulle göra muffins, kunde barnen ta egen initiativ i vad som skulle göras. Vi smälte smör, vispade, mätte upp och hällde. Det bästa av allt var att smaka på smeten och på fredag längtar vi efter att få smaka på dem. 










Populära inlägg