Ekorren - Draken Bertas experiment

Tidigare i veckan kom Berta, en drake som varit i konflikt med sin kompis Linus. Linus hade träffat en annan kompis och stött ut Berta som inte längre fick vara med. Såklart med Berta väldigt ledsen, så ledsen att hon inte längre kunde flyga. Hon kom till Ekorrebarnen för råd som sa att Berta skulle fråga om hon fick lov att vara med. Barnen tyckte också att Linus skulle säga förlåt. Berta lyssnade på barnens engagemang och flög för att leta upp Linus. 

Idag kom Berta tillbaka, och hon var så glad! Hon hade gjort som barnen sa och pratat med Linus. Det visade sig också att Linus nya kompis var vår Ekorre BOB! Bob hade berättat om alla äventyr han varit med om vilket Linus tyckte lät så spännande. Linus förstod inte att man kunde leka alla tre och valde därför att säga till Berta att "Du får inte vara med, du är inte min bästa kompis längre". Men nu när dem pratat så leker dem alla tre tillsammans, vilken tur! 

Som tack för hjälpen hade Berta med sig ett experiment med godisråttor! Berta gjorde tillsammans med barnen ett experiment där man skulle lägga godisråttor i tre glas med olika saker i. Glas 1 hade kallt vatten, glas 2 hade sirap i och det tredje glaset hade sockervatten. När vi sedan la i två godisråttor i varje glad frågade vi sen barnen vad de trodde skulle hända: 

"Det kommer komma mer godis"
"det kommer svämma över"
"det kommer spillas ut"
"jag vet inte"
"det kommer försvinna, som med ägget"

Berta hade också en present med sig i slutet av experimentet. Det var en ny bok med samma robot på som vi fått på pusslet. I nästa vecka ska vi börja läsa boken som kommer bli vår nya projektbok.

Nu står våra tre glas på en hylla med en ipad laddad med appen Imotion, för att dokumentera vad som händer i de olika glasen och på måndag kommer vi kunna se vad som har hänt. SPÄNNANDE!













Populära inlägg