Kaninen Roboten har kommit till oss

 Hej!

Terminen rullar igång och vi jobbar med att skapa goda förutsättningar för barngruppen genom värdegrundsarbete där vi lägger stort fokus på att varje barn ska känna sig trygga med sig själv samt ha rätt till sin personliga och kroppsliga integritet. Vi ser tydliga spår av lärande hos era barn där de reflekterar på olika sätt över det lärande de har varit om i verksamheten.

Igår kom fröken robot på besök där barnen fick tänka och hitta på lösningar på hur roboten ska programmeras för att kunna gå. Vi pratade om olika riktningar som framåt, bakåt, höger och vänster.

Barnen döpte roboten till namnet "Stopp" och det var roligt att se barnens intresse att styra roboten genom programmering. Vår kommande projektbok kommer också att handla om en robot som vi kommer att arbeta med hela läsåret utifrån barnens intresse. I samband med programmeringen fick  barnen skapa sina egna robotar genom att klippa robotens delar och sedan sätta ihop delarna på ett papper. Vi hjälptes åt att tänka på hur ska vi bygga ihop robotens kropp. Processen sattes igång och snart kom det fram en robot som barnen var stolta över.






Populära inlägg