Äventyr med luftballong

Veckan har varit rolig och bjudit på många spännande äventyr.

Lillebror mus har varit på besök inte bara en gång, utan två! Nu sist när han kom tog han oss med på ett hisnande äventyr där vi åkte luftballong och utforskade vår fina natur. Vi hittade storasyster men tyvärr så sprang hon iväg igen.




Lillebror mus kom med ett nytt brev till oss. Förra gången skulle vi hålla utkik efter storasyster men denna gång pratade vi även om hur man ska gå tillväga om någon går vilse.


Barnen berättade:

Om musen springer iväg kan inte mamma och pappa hitta. De sticker ut och letar. Man kan ringa polisen, dom kan komma och leta. Man kan ringa brandmannen, han kan hämta musen i trädet. Man ska inte springa iväg, man ska vänta på mamma och pappa om man går vilse


Vi har läst boken "var är mamma?" ett par gånger. Den handlar om en apa som letar efter sin mamma. Han får hjälp av en fjäril som utefter apans beskrivningar hittar fel djur varje gång. Apan beskriver till slut att dessa djur inte liknar honom själv. Fjärilen menar då att dennes barn inte liknar sin mamma.


När vi hjälpte lillebror mus att leta efter storasyster så hittade barnen djur som dinosaurier, tigrar etc. och frågade om detta var musens syster. De menade att man behöver visst inte likna sin mamma/pappa/bror/syster. 


Läroplan för förskolan Lpfö18

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla 
nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära

Populära inlägg