Skepp o'hoy!

 Idag var det äntligen dags för vår piratfest! 

Inför den kommande internationella piratdagen så har vi på Kaninen och Ekorren haft piratfest idag. För att koppla dagen till läroplanen kan vi läsa om hur förskolan ska föra vidare traditioner och värna om kulturer av olika slag. Under dagen har lek stått som prioritet ett och barnen har fått delta i eftertänksamma aktiviteter som bjuder in till skratt, samarbete och klurigheter. 

Dagen började i vanlig ordning med frukost och sedan gick vi alla ut. Ute på gården fanns det vimplar och piratmusik som spelades. Där fanns också 3 skattkistor med riktiga lås på. Barnen delades in i 3 grupper tillsammans med 2 pedagoger. Barnen fick veta att där fanns fyra utmaningar som skulle göras. Om utmaningen gjordes skulle dem få en ledtråd efter varje utmaning. Stationerna var : 

När alla utmaningarna var klara var det dags att lösa ledtrådarna för att öppna kistorna med skatten i. Varje grupp fick vars en skattkista och sedan prova olika nycklar som passade. I kistorna fanns det guldklimpar som barnen fick ta med hem. 

TIll lunch fick vi sjörövaremat i form av köttbulle-och korvspett med pasta och grönsaker - mycket gott. Efter maten blev det popcorn och mys på torget tillsammans. 
















Barnens kommentarer om dagen:
"Vi har haft piratfest"
"VI har hittat skatter"
"Min mamma och pappa vet att det är piratfest här"
"Vi öppnade lådorna själv"
"Vi har öppnat skatterna med nycklarna"
"Vi har hittat skattkistor och öppnat dem själva"
"Vi har lekit ute, ätit mat"
"Vi har gjort pirathattar"
"Bra bra bra"
"Tummen upp"

Populära inlägg