Projektuppstart på Ekorren

I veckan har vi tittat mycket på omslaget av vår projektbok och barnen har kommit med många tankar om vad det är vi kan se på bilden. Allt på bilden är lite tokigt och nu ville vi utmana barnen i vad dem tror finns utanför bilden. Det blev många vägar som ledde till olika hus, drakar i fängelse, kor och hästar som flyger. Ett roligt sätt att skapa på och leva sig in i fantasins värld.


Även vi på ekorren har fått oväntat besök utav två möss i veckan. Barnen fick syn på den första musen mitt i fruktstunden "Oj titta en mus!". Den verkade busig och sprang runt och gömde sig, fnittrade och försvann. Plötsligt dök en till mus upp, han letade efter sin syster som bara försvinner hela tiden. Barnen pekade "Leta där borta!" "Hon sprang ditåt!" och Bror mus letade överallt men hon var borta. 
Bror mus bad barnen att hjälpa honom att hålla utkik efter sin syster. För att göra det på bästa sätt kom barnen på att vi kunde göra kikare utav toalettrullarna dem har tagit med till förskolan. Vilken bra idé!













Populära inlägg