Skattjakt med QR-koder ,vi på Kaninen uppmärksammar Internationella Läskunnighetsdag.

 Hej igen!

Så härlig med soliga dagar som fortsätter. Barnen tycker verkligen att det är roligt att vara på Kaninen.

Under veckan så har era barn varit med på skattjakten genom att scanna på QR -koder och till slutet kom de fram till en liten låda som var gömd under sanden .Barnen har fokuserat på hur de  ska använda sig av rätt teknik för att scanna samt det var spännande att upptäcka alla bilder som visade vägen till skatten. I lådan gömde vi pusselbitar på vår kompis mus.

Till slutet var skatten framme och med stort nyfikenhet och lust öppnade barnen lådan och upptäckte att det var pusselbitar i lådan. Barnen byggde pussel tillsammans  och samarbetade jättefint. De kom fram att det var musenspussel.





Vi på Kaninen har också uppmärksammat Internationella Läs kunnighets dag och samtalat med era barn om bokens värde ,vad lär vi oss genom att läsa och lyssna på olika böcker och vi kom fram att vi kan också berätta sagor utan att vi läser. Först berättade vi en saga till barnen och sedan var barnens tur att berätta en egen saga.

Barnen var väldig nyfikna och det började barnens bärettande "Det var en gång....".Vi skrev när allt barnen har sagt och till slutet var  en berättelse klar. De fick också rita bilder på det de har berättat. Vi kommer att lägga ut en bild på barnens saga så småningom.

Vi önskar er en trevlig dag!



S


Populära inlägg