Stor gruppen

 Hej alla vårdnadshavare;


Nu är det tredje vecka som vi  kör varje tisdag och vi träffar Ekorrens och Kaninens stor gruppen.

Vi har börjat dagen med samling, sen har vi delat barn gruppen i två gruppen och vi har erbjudit barnen  två olika aktiviteter ( skapande ett kompis träd och musik och rörelse med scanning av QR-koden ). 

 Vi har skapat ett kompis träd och vi har pratat om hur man är en bra kompis och hur ska vi vara mot varandra. Vi har skapat  ett träd där vi tryckte alla barns händer med olika färger som sedan blir trädets löv. Det symboliserar samhörighet och alla barn är lika värde och lika viktiga.

Vår tanke är att om barnen själv får vara med och bestämma sina kompisregler så får de en större förståelse och inflyttande samt  när det uppstår olika  konflikter och  olika situationer kan vi pedagoger hänvisa till  deras reglerna och  hur ska  de vara mot kompisarna. På så sått lär barnen sig att ta  eget ansvar och konsekvenser av sina handlingar. Det kommer stärka deras självkänsla och tillit till sin egen förmåga,

Vi vill passa  också på att berömma barnens fantastiska  förmåga på att kunna  samarbeta där gruppen har lätt att hitta på olika lek,  olika skapande med bygg material och de visar också stor fantasi förmåga.

























 I IKT workshop och digitalt mening skapande har QR-koder fått ett inslag i verksamheten på vår förskola. 

Vi utmanar barnens nyfikenhet och lust att lära, bland annat genom QR-koder. På stor gruppen har vi i veckan som har gått fyllt en av sångpåsarna med en QR-kod. Det vanliga spänningsmomentet med sängpåse i fångade barnen. När det denna gång har kommit fram en QR-kod ur en sångpase för barnet som har öppnat påsen sa var intresset och spänningen bland barnen. Med lite hjälp från oss pedagoger sa läste barnen av QR-koden  som fanns i påsen Det var ett lustfyllt sätt att utmana och utvidga barnens  lärandet att scanna på bilden med QR-koden och sedan upptäcka  att det kommer en sång med rörelse bakom QR koden. 

 

Syftet är att ge varje barn förutsättning att utveckla förmåga att skapa samt sin förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sang, musik och dans,


Ha allt gott 

Therese, May och Amira

Populära inlägg