Ekorren - höstlovsvecka

 Under denna höstlovsveckan har vi lärt oss lite om fåglar. Vi har kollat på en fågelfilm och gjort mat till fåglarna. När det är så kallt ute, så det det trevligt om man hjälper fåglarna att hitta mat. Vi använde oss av lite olika havre, gryn, fröer och kokosfett. Detta är alla saker som fåglarna tycker är supergott. 

Under veckan har vår nya klätterställning kommit och häftiga maskiner har hållt på att fixa, spännande att se och väldigt exalterade barn. 

Vi har också fått ett digitalt brev av roboten som gav oss tips på att göra en av hans favoritmat - PIZZA. Tack vare vår magiska kock kunde vi göra egna pizzor. Fantasin flödade och det gjordes kattpizzor och glada gubbar. Barnen fick själva välja vad de ville ha på och dessa åt vi sedan till mellanmål. MUMS! 

Barnen har under hela veckan pratat om att ha fredagsmys. Vi frågade barnen: "vad gör man när det är fredagsmys?"

"man kollar på film"

"man har gosedjur"

"man äter popcorn, chips och godis"

"Man myser hela tiden" 

Barnen fick därför ha egna gosedjur med sig, vi poppade popcorn och tittade på mamma mu. I mamma mu fick vi höra kråkan säga flera gånger till mamma mu "Kor kan inte va kompis med en ko!". Vi diskuterade det lite och jovisst! det kan dem visst vara säger barnen. 

"Man kan vara kompis med vem som helst" 








Populära inlägg