Kaninen: Naturvetenskap, matematik och olika språk och kulturer

Hej alla vårdnadshavare;

Vi har ett brev för denna veckan efter höstlovet med förhoppning att ni hade en riktigt höstlov förra veckan.

Denna veckan har vi jobbat med olika lärande som naturvetenskap, olika språk, olika kulturer och skapande verksamhet. 

Vi har haft en parallell läsning på Bosniska och Serbiska och jämfört med svenska språket med hjälp av digital verktyg, där barnen lyssnat när pedagogen har läst boken, sen tittar vi på bokstäver och hur ser ut med hjälp av Wifi-puck, där barnen har upptäckt och utforskat skillnaden mellan svenska och andra språket med syftet att ge varje barn förutsättning att utveckla sin kulturella identitet samt kunskap om och intresse för olika kulturer och förståelse för värdet av att leva i ett samhälle präglat av mångfald samt intresse för det lokala kulturlivet.



Vid förra tillfallet när vi läste "Kråke och djuren i skogen" fascinerades barnen av igelkotten. Barne har scannat QR-koden av filmen. Vi har tittat på film som handlar om fakta om igelkotten , sen har vi diskuterat med barnen och barnen reflekterat efter filmen. 

https://urplay.se/program/164938-ett-djur-tittar-in-igelkotten







Vi har också läst en bok om igelkotten, barnen har fått mycket kunskap och informationer om hur ser ut och hur och var lever det djuret tex; " ekorren sover hela vintern och hur letar efter mat och hur sparar maten ".




Vi har haft också en skapande verksamhet med olika material, där barnen kan utforska hur kan måla och rita med olika material och blanda olika färger, där barnen har använt en gaffel för att skapa igelkottens taggar.






 


Vi önskar er en trevlig helg!  

kaninens personal




Populära inlägg