Robotgruppen: Vi skriver en saga

Hej alla vårdnadshavare!

Nu har robotgruppen haft tre tillfällen ihop.

Vid första och andra tillfället pratade vi om vad en bok är för något. 

Hur vet man vad boken heter? Jo, det vet man på titeln.

Var hittar man titeln? På framsidan av boken.

Hur vet man vad boken handlar om? Vi pratade om att en bok har en början, mitten och ett slut. I början får vi en bild av karaktären i boken, medan vi i mitten får mer kunskap om karaktären och handlingen. I slutet får vi en sammanfattning av bokens budskap.

Vi tog fram ipaden och startade appen "My story" och sedan frågade vi barnen vad vår bok skulle heta. Barnen röstade på "Robotboken". Vidare frågade vi vad vår karaktär skulle heta och vad vår saga skulle handla om.

"Det var en gång en robot som hette Bengt...." så ville barnen att våran bok skulle börja sen fortsatte barnens fantasi att spira. Det blev en saga som handlade om en robot som gick på förskola med andra robotar och djur. Han älskade att äta potatis och metall. Metall fick honom att växa och bli stark. En dag blev han slagen av en kompis och gick sönder. Han fick åka till doktorn som fick laga honom med en  magisk spruta. Han kom tillbaka till förskolan och berättade för alla kompisar på förskolan att man inte får slåss. De som hade bråkat med Bengt sa förlåt och alla blev kompisar igen.

Vi illustrerade även boken. Barnen fick rita bilder av roboten Bengt.




Vid tredje tillfället läste vi den färdiga sagan och vi hade en lång och bra diskussion om sagans innehåll, om värdegrunden och lite om hur det är att vara doktor och hur läkare arbetar. 

Vi har arbetat mycket med att skapa trygghet i vår nya konstellation. Vi tycker att det är viktigt att skapa en gemenskap. Barnen behöver kunna samarbeta ihop och kunna fungera i grupp. Vi vill också ge dem förmågan att lyssna på varandra och ta del av varandras åsikter. 

Populära inlägg