Storgruppens häll och dräll-samarbetsövning

 Hej!

I dag var det dags igen för storgrupp. Efter en kort genomgång av vilka aktiviteter som kommer att ske under dagen fick barnen leta upp var sitt namn och sätta upp på tavlan. Sedan var det dags för vårt häll och dräll samarbetsövning. Det var en rolig, spännande skapande samarbetsövning där alla barn behövs och måste hjälpas åt. De fick se och utforska vad som händer när tre olika  grundfärger blandas. 

Syftet med den aktivitet var att stärka grupptillhörighet. Vi uppmärksammade att barnen hjälptes åt, kom överens och  kommunicerade med varandra. Vi använde oss av ett stort papper som barnen fick hålla  på alla fyra sidor och sedan hällde vi blå färg, röd färg och gul färg. Barnen fick höja ock sänka pappret, samt skaka på det när det behövdes för att få färgen att rinna ut. Efter en lång stund bestämde sig barnen att "drället" räcker till och att de vill avsluta aktiviteten. Resultat var en fin tavla men framförallt uppskattade barnen processen.


Några barnen fick programmera sitt namn med hjälp av bluebot och på så sätt utforska alfabetet och upptäcka bokstäver genom digitala verktyg.





Populära inlägg