Lek, skapande och barnens inflyttande

 Hej!

Barnen inspirerades av projekts bok karaktärerna till att leka olika rollekar och de utryckte önskan att vi tar in  på avdelningen kläd vagn med olika sorters kläder. Sagt och gjort och sedan var det fritt fram för barnen att förvandla sig till önskad roll som till exempel polis, läkare ,brev bärare osv.



"För barn är det lek i sig som är viktig. I lek får barnen möjlighet att imitera, fantisera och bearbeta intryck. På så sätt kan de bilda sig en uppfattning om sig själva och andra människor. Lek stimulerar fantasi och inlevelse. Därför är det viktigt att ge barnen tid, rum och ro att hitta på lekar, experimentera och uppleva." Lpfö18.

Barnen har varit med i en del skapande aktiviteter under veckans gång. Bland annat är att skapa Dodo(larv) och Dodo(puppan) av makaroner i olika former och på ett konkret sätt fick de se den naturvetenskapliga processen som Dodo har genomgått från larv till puppa. Barnen fick också uttrycka sig genom annan uttrycksform och förmedla deras uppfattningar, minnen och tankar ifrån projekt boken som vi jobbat med.




 Utöver det så har barnen skapat tillsammans med oss en ny lär och lek miljö i lek rummet utifrån projekt boken. Vilket fint samarbete och deras fantasi bara flödade och tillsammans så skapade barnen ett konstverk! Barnen fick använda sig av kritor, lim och silkes papper i olika färger för att skapa detta otroligt fina konstverk som nu pryder lekrummet.


Barnen har också skapat sina egna skriv/rit böcker som de ska använda istället för att använda sig av lösa papper. Vi har pratat med barnen om hållbar utveckling genom att spara på papper och barnen tycker att det är roligt att ha sina egna skriv/ritbok där de kan skapa och utrycka sig samt att ta ansvar för sina saker.




"Barnen ska också ges möjlighet att utveckla kunskaper om hur de olika val som människor gör kan bidra till en hållbar utveckling-såväl ekonomisk och social som miljömässig." Lpfö 18

Trevlig helg!

Populära inlägg