Miniröris 2

 Enligt läroplanen ska barnen ska få förutsättningar att utveckla en allsidig rörelseförmåga genom att ges möjlighet att delta i fysiska aktiviteter. Utbildningen ska ge barnen möjlighet att uppleva rörelseglädje och därigenom utveckla sitt intresse för att vara fysiskt aktiva. 

Idag fick barnen träna på sin grovmotoriska förmåga när de erbjöds gympa - miniröris 2. Miniröris är framtaget av friskis och svettis och är anpassat efter barnens motoriska färdigheter. Det är en skiva med lekfulla låtar och rörelser som uppmuntrar barnen att röra på sig. Utbildningen i förskolan ska erbjuda barnen möjlighet till den här typen av aktivitet, några barn deltog aktivt genom att vara med, andra deltog genom att titta på, båda alternativen är helt okej. Förskolans uppdrag handlar om att erbjuda alla barn en likvärdig utbildning. 

Det var en rolig stund på gympan, vi dansade som apor, flög till månen som astronauter bland annat. Mycket skratt och bus. Efter gympan gick hela gruppen ut på framsidan och lekte tillsammans. 



Populära inlägg