Biträdande förskolechef bloggar


Vi biträdande förskolechefer i område S8 kommer denna vecka tillsammans lägga ut lite olika texter utifrån vårt uppdrag. Inläggen och arbetssättet är gemensamt för våra fem förskolor i området.

Corona påverkar fortfarande våra verksamheter i stor utsträckning. Barn och medarbetare vistas fortfarande väldigt mycket utomhus och kommer fortsätta göra detta framöver. För att kunna ge verksamheterna de rätta förutsättningarna har vi bland annat köpt in presenningar, liggunderlag samt kåsor. Detta för att kunna göra verksamheten ute mer praktisk och bekväm för barnen och medarbetarna.

Den kvalitetsplan och de utvecklingsområden som är framtagna för året gäller, även nu under pandemin. Dock så påverkar coronasituationen emellanåt utbildningens innehåll på kort sikt, då förskolan inte alltid har ordinarie medarbetare på plats och därmed inte alltid kan arbeta som planerat. Det krävs en flexibilitet hos medarbetarna och de är fantastiska på att ta vara på varje möjlighet som finns.

Utifrån restriktionerna kring corona ska man undvika för många fysiska möten och sammankomster därför påverkas även våra olika mötestillfällen såsom föräldramöte, drop-in samt även kommande Luciafirande. Luciafirandet kommer i år att ske på förskolan under dagtid och kommer firas av barn och medarbetare. Femåringarna på förskolorna kommer lussa för de yngre barnen på respektive förskola. Alla barn är givetvis välkomna att klä ut sig. Luciafirandet kommer att ske den 14/12. På bloggen kommer varje förskola lägga ut mer information när det närmar sig firandet.   

Populära inlägg