Sagans magiska möjligheter till språkutveckling

Hej på er!

Den här veckan kommer vi att ”djupdyka” in i våra två kvalitetsmål som vi har här gemensamt i huset. Här nedan kommer målet Sagans magiska möjligheter till språkutveckling att presenteras för er, och i veckan kommer även vårt andra mål Digitalt meningsskapande i förskolan att beskrivas.

Som ni vet har vi under terminen haft en gemensam bok på Linbäret: Kurran och Pigan räddar en liten, som varje arbetslag har undervisat med och kring. Boken har inte barnen fått höra i sin helhet än, utan bara några sidor då vi stannat upp och reflekterat tillsammans med barnen vad det är som har hänt, och händer för tillfället i boken. Med stöd i Kurran och Pigan räddar en liten har vi med utgångspunkt i Sagans magiska möjligheter för språkutveckling erbjudit barngruppen olika undervisningssituationer utifrån det barnen visat intresse för – som tillexempel skogen, insekter, skapande i olika former och omvårdnad.

Vi har erbjudit Snigelns barngrupp projicering av olika skogar – stillbilder som virtuella (där det är filmat som att man går i skogen,) lässtunder varje dag med boksamtal där barnen får möjlighet att utveckla sin reflektionsförmåga, målande aktiviteter i ateljén, musik och dans ute på gården med och utan olika instrument, barnen har hängt upp insekter i vår koja på gården som ett uppdrag från Kurran och Pigan, och på senare tid har det även blivit mycket mask (och bajs) letande när vi är ute då det väckt barnens intresse.

Vi jobbar aktivt med avdelningens miljöer tillsammans med barnen, för att skapa magi och nyfikenhet, och förändrar och tillför material utifrån barnens intresse.


Under terminen har vi sett tydliga spår i barnens lärande kring samarbete, kommunikation och språk men vi ser även en stor utveckling hos dem gällande omsorg och empati för andra människor, och för djur och natur. Tillsammans med barnen har vi skapat en fin värdegrund som vi alla värnar om.

















Populära inlägg