Skogs upplevelser

 Hej igen!

Igår var det dags för barnen att besöka vår lilla skog igen. Vi samtalade med barnen om det som de har sett och upptäckt sist när de var där. Barnen var nyfikna och förväntningsfulla att se vad som händer i skogen denna gång. När vi kom fram så fick barnen syn på en springande kanin och barnen tror att kaninerna bor där i skogen och att de är rädda för oss och springer iväg. De sa att Kurran och Pigan har en kaninkompis i skogen. Barnen upptäckte också kaninens bajs på marken och var glada att det stämde med deras hypotesen om att kaninerna bor där. Sedan hittade barnen många roliga svampar som de trodde var sköldpaddor och vi undersökte det närmare och barnen fick se att det var bara svampar, inga riktiga djur! Utifrån barnens intresse bestämde vi oss att vi ska söka fakta om sköldpaddor och utforska var de trivs att bo. Skogen uppmuntrade barnen också att leka med pinnar och löv .

Idag har barnen skapat ett litet hus för larven utifrån de sidorna som vi läste i projektboken. Barnen ville ta hand om larven i Kurrans och Pigans lek skog hos oss på avdelningen. Vi har även samtalat med barnen



om hur larven mådde när fåglarna drog i den och barnen tyckte att larven var rädd och ledsen .Utifrån det skapade barnen också olika känslor via digitala verktyg där de fick konkretisera hur ser ansiktsuttryck när vi är rädda och ledsna.

Populära inlägg