Säg förlåt!

Denna vecka har vi läst ett par nya sidor av "Kurran och Pigan räddar en liten." Förra gången som vi läste den så fick vi veta att någon grät och var rädd. Nu fick vi veta att det var två fåglar som hade fått tag i en larv. Vi pratade om att fåglarna inte skulle behandla larven illa utan att de skulle säga förlåt istället. 

Vi har även läst en bok "säg förlåt" (en av böckerna ur serien de tio små kompisböckerna). Boken har en massa lärdomar och vi pratade bl.a. om att vi inte ska ta saker från våra kompisar utan vi frågar om vi får vara med i leken eller om vi får låna leksaken en stund. Om vi blir arga på våra kompisar ifall de tar en sak så slåss vi inte utan vi pratar med dem och berättar hur vi känner oss. I läroplanen för förskolan (Lpfö 18) står det att förskolan ska ge varje barn förutsättning att utveckla förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation 

Ett par gånger denna vecka har vi gått på en promenad för att besöka stubben där Kurran och Pigan bor. Vi ska försöka att komma iväg åtminstone en gång i veckan för att hälsa på dem. Vi har också pysslat och gjort ett rum åt Kurran och Pigan och barnen har fått hjälpa till att göra träd, ett där de har målat och ett annat där de fick göra sina händer.







Populära inlägg