Högläsningsstund på Snigeln

Hej på er!

Varje dag erbjuds barnen högläsning där barnen får möjlighet att reflektera över bokens innehåll. Under högläsningen samtalar vi om bilder, karaktärer och om barnens erfarenheter.
Utifrån böcker och högläsning utvecklas barnens språk och ordförråd, därför uppmuntrar vi barnen till att också själva, eller tillsammans med en kompis, "läsa" och bläddra i böcker. 

Idag på vår "uppevila" läste vi och samtalade kring dessa tre böcker:

Tesslas pappa vill inte
I den här boken får vi följa Tessla och hennes pappa under en morgon - från att vakna, äta frukost, klä på sig och ta sig (i detta fall) till jobbet. Tessla tjatar pappa som inte vill någonting, men erbjuder pappa istället andra alternativ: t.ex. Pappa vill inte ha på sig mössan, men då frågar Tessla om han vill ha glitter på sin mössa istället, och då går det superbra! 

Boken om att gå på förskolan
I den här boken läste vi om Dam-Dams dag på förskolan, och om hur den kan se ut. Ha samling, äta frukt, äta, vara ute och konflikter. Är vi med om samma sak här? Ja det är vi ju kom vi fram till, vi brukar ju tillexempel också sjunga och äta frukt på samlingen. Vi hade också ett samtal kring konflikter, får vi lov att ta varandras saker utan att fråga? Nej sa barnen, man får ju vänta på sin tur! 

Rödluvan och vargen
En klassiker men på ett förenklat språk, och även mycket kortare än originalet. Rödluvan ska hälsa på mormor, men i skogen träffar hon på en elak varg som frågar vart hon ska. När Rödluvan berättar att hon ska till mormor och vart hon bor, springer vargen före och äter upp henne! Som tur va kom en jägare och räddade dem, sen blev vargen rädd och sprang iväg. 




Populära inlägg