Biträdande förskolechef bloggar

En av våra arbetsuppgifter i uppdraget som biträdande förskolechef är bemanningen i förskolan. Våra medarbetare blir precis som i andra yrken sjuka och har barn som de behöver vara hemma för/med. Vi som biträdande i vårt område arbetar nära med dessa frågor för att skapa den bästa bemanningen på förskolorna. Vid medarbetares frånvaro utgår vi ifrån närvaro av barnen (antal barn per förskola och medarbetare) i vårt system nuddis, detta för att medarbetare ska placeras på rätt förskola där det finns störst behov.

Vi tillhör utbildningsområde Söder och där finns ett bemanningsteam. Vi anmäler in frånvaro av medarbetare och får sedan utplacerat bemanningsmedarbetare av deras arbetsledare. Bemanningsmedarbetarna är kända för barn och medarbetare på alla våra förskolor.     

Vi har även i vårt förskoleområde ett eget litet team som vi kallar för TeamS8. Detta team ansvarar vi biträdande förskolechefer själv för att placera. Medarbetarna i Team S8 är även de som avlöser vid apt samt fortbildning. Vi har namnskyltar för all personal på förskolorna även för vikarier, elever och studenter.

Corona påverkar också delar av bemanningen på sikt då vi inte alltid är ordinarie medarbetare på plats i samma utsträckning som innan Corona och dess restriktioner och riktlinjer.

Populära inlägg