Årstiderna

Vi har fortsatt att programmera med blue-bots. Vi har gjort en ny bana för barnen med djur. Barnen får slå med en tärning med bilder på djur och om tärning ex. visar en ko så ska Kurran och Pigan hjälpa Blue-boten att följa rutorna till kon.


Vi har börjat att prata om årstiderna. Vi har läst två böcker om vinter, "Max och Maja - den snöiga dagen" samt "Kurran och Pigans vinteräventyr". 


Vi har pratat om att djuren går i ide på vintern. Vi har också gjort experiment där vi har tagit en skål med vatten som vi frös in. Barnen reflekterade att vattnet hade blivit hårt och att det smakade inget. 
Vi lät isen stå ute och barnen stoppade då fingrarna i vattnet för att se om det fortfarande var hårt men de upptäckte att isen hade smält och att det nu var vanligt vatten istället. Vi frågade om de visste varför isen hade smält men de hade inget svar på detta. Pedagogerna pratade om temperatur och varför vattnet blir till is och varför det sedan smälter. Barnen fick experimentera själva att lägga vatten i frysen.










Populära inlägg