En härlig vecka i det fina vädret

 Denna vecka har vädrets karaktär fått oss att längta efter den kommande årstiden. Sol, varmare temperaturer och vårtecken.  🌞

5 årsgruppen var ute på en lång promenad och letade efter vårtecken, de hittade blommor av olika slag och knoppar på grenar och träd.  

Enligt läroplanen ska förskolan erbjuda barnen förutsättningar att utveckla en förståelse för naturvetenskap. Samband i naturen och naturens olika kretslopp ingår i ämnet om naturvetenskap tillsammans med kunskaper om växter och djur. Detta kunde förskolan bidra med under denna promenad då det samtalades om vad man kunde se för växter och blommor nu som man inte kunde se på vintern.  






Barnen har sedan fått rita av lite blommor på vår gård. 



Barnen har också fått utforska vår närmiljö på en närliggande lekplats där barnen behov av rörelse och grovmotorik har tillgodosetts.  

Med den kommande högtiden runt hörnet har barnen även fått påskpyssla.







 Läroplanen menar att barnen ska få en möjlighet till eget skapande. De ska få en chans att uttrycka sig genom estetiska uttrycksformer som bland annat bild och form. Detta innebär att barnen ska få chansen att prova olika tekniker och metoder i sitt skapande, detta gör senare att skapande både innehåller en metod för främjandet av barnets utveckling och lärande.  

I årets påskpyssel fick barnen göra ta del av olika moment för att göra sina skapelser. Något som är viktigt att minnas att för barnen är processen viktigare än resultatet. Under tiden barnen skapar dessa vackra alster så utvecklar dem förmågan att tänka, reflektera och utföra. Läroplanen menar också att förskolan ska främja barnens tillit till sin egen förmåga och detta kan vi skapa genom att inte bara berömma produkten av barnens skapande (det färdiga pysslet) utan även processen och arbetet bakom. 


Trevlig helg! 🌞🌞🌞🌞 

Populära inlägg